Focus op strategische doelen

De uitdaging:

Na de implementatie van een EPD had ziekenhuis St Jansdal ineens een extra afdeling in de organisatie. Maar hoe zorg je dat er afstemming is met alle andere afdelingen? En hoe voorkom je dat ‘snelle verzoeken’ de boventoon gaan voeren en de gewenste strategische winst verloren gaat? Als manager EPD was mijn taak structuur aan te brengen.

De oplossing:

We kozen voor twee sporen. Aan de ene kant kregen de verschillende applicatieteams meer regie over hun werkzaamheden. Tegelijkertijd werd gewerkt aan focus. Dat gebeurde door met de Innovatieraad af te stemmen over projecten die bij zouden dragen aan de strategische doelen.

Om de regie te vergroten stemden we vóór de start van iedere nieuwe projectcyclus af tussen de applicatieteams, medische techniek en ICT. Dat maakte dat alle betrokkenen tijd reserveerden om zoveel mogelijk te focussen op de projecten. We werkten bovendien in korte cycli, met steeds een helder plan van aanpak. Daardoor lukte het om meer projecten volledig af te ronden en werden de einddoelen vaker bereikt.

De Innovatieraad bepaalde welke projecten nodig waren om de strategische doelen te bereiken. De brede vertegenwoordiging in de raad was dan ook van groot belang. De mix van management en zorgprofessionals maakte dat flexibel werd ingespeeld op het onverwachte en dat verandering van koers transparant kon worden uitgelegd in de organisatie.

Samen de zorg veranderen, let's deal with IT.

Wil je meer weten of even afstemmen?
Stuur me een berichtje, dan neem ik contact met je op.

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Martym Osinga Samen de zorg veranderen, let's deal with IT.
ITtakes2

Geldershofstraat 19
6663 KN Lent

KvK: 83822496
BTW: NL003875638B46